måndag 18 november 2013

Mysoverall

Sydde en mysoverall till fisen.
Mönstret kommer från ottobre 4/2012 och det är många sytokar som sytt den. Dragkedjemonteringen är dum nertill så jag (och fler med mig) har gjort lite egen variant. Det är väldigt lätt att sy på en dragkedja om man har rätt pressarfot. Sedan måste man börja sy båda sidor från samma håll för att det inte ska bli någon förskjutning på någon av sidorna. Det går även alldelles utmärkt att korta av en dragkedja. Bara sy med raksöm fram och tillbaka över kedjan ett par gången så går den inte upp när du öppnar och stänger.
Vill man ha hjälp med hur man syr dit dragkedjan har renis en bra tut.
 
Tanken var cerise mudd i ärmar och ben men min var slut. Så det blev den här randiga som har legat i muddhögen länge och som inte är någon favorit. Men slutresultatet blev jättebra.
 
Den såg så stor ut när den hängde på galgen men den sitter bra på. Lite lång i ärmar och ben men det är ju bra om det plötsligt kommer ett växtryck.



 
 

Egentligen tycker jag inte de verkar vara jättepraktiska men de är mysiga en "hemmaslappardag" eller på kvällen när man campar och det börjar bli lite kyligare.

1 kommentar: